Zápis osadního výboru, 27.3.2019

Přítomni: Ing.Daczická, M.Králik, J.Plecitý, Ing.J.Kropáček CSc, Mgr.Formáčková, Mgr.Koudelková, I.Němcová, M.Jánská, V.Žáčková, R.Beránková, O.Knopp
Hosté: pí.Buřičová, J.Salák
Omluveni: Ing.Beránek, Mgr.Běhounek, R.Svoboda, V.Štroblová
Neomluveni:
Člen ZM: Mgr., Bc. Silvia Doušová – místostarostka
Příští jednání: 24 .4.2019 v 18.00 hodin – 1.patro pánská šatna v Tylově divadle.

1) Návrh usnesení pro Zastupitelstvo města:
Zastupitelstvo města bere na vědomí zápis z osadního výboru Hlouška ze dne 27.3.2019

2) program jednání osadního výboru včetně krátkého komentáře:
Program jednání:
1) Jak informovat spoluobčany se zápisy OV,- předsedkyně výboru Ing.Daczická
2) Připravované projekty v lokalitě Hlouška, nový dopravní generel města, – Mgr. Bc.Doušová, pí.Buřičová
3) Vytyčení pracovního plánu osadního výboru – Ing.Daczická
4) Vytvoření nového, samostatného osadního výboru Třešňovka –Ing.Daczická
5) Finanční podpora osadních výborů od města ve výši 11tis. na rok – Ing.Daczická
6) Jarní prohlídka sídliště Hlouška s p.Vepřkem
7) Na příští jednání pozvat Ing. arch.Kremlu a p.Vepřka – pracovníci MÚ.
8) Připomínky členů osadního výboru
9) Různé

Zahájení jednání, prezence.
Jednání zahájila předsedkyně komise Ing.Daczická, přivítala hosty, seznámila s programem. Dnešního jednání se zúčastnila paní místostarostka Mgr.,Bc. Silvia Doušová.

1. Jak informovat občany o zápisech osadního výboru
Ing.Daczická navrhla informovat občany o závěrech a výstupech z osadního výboru formou, www.stránek, facebooku, zasílaní zápisů předsedům SVJ(pro nástěnky v domech), vývěskou u pošty. Souhlasili všichni zúčastnění.

2. Připravované projekty na sídlišti Hlouška, nový dopravní generel města
Mgr.,Bc.Doušová seznámila přítomné, že na osadní výbor bude pravidelně docházet, neboť v této lokalitě také bydlí, dále že aktuálně řeší zvednutí asfaltu s p.Šestákem (pracovník města pro zeleň), za domem U Tylova divadla č.p.541, důvod prorůstání kořenů, dále informovala o podání žádosti na rekonstrukci chodníků v ulici Masarykova, problém s podloubím u pošty, jeli možný odkup apod., zúčastní se setkání na poskytování dotací městům, bude informovat o možnostech a výsledcích. Pí.Buřičová – mluvila o novém dopravním generelu pro celé území KH + novém územním plánu města, zpracovává ČVUT Praha, rozdělen na 3 etapy, květen 2019 měření, listopad 2019 předání výsledků měření, listopad 2020 dokončení. Bude zpracován i výhled do roku 2030, s výsledky budou seznámeny osadní výbory, pro možnost připomínkování.

3. Vytyčení pracovního plánu osadního výboru – Ing.Daczická
Předseda osad.výboru Ing.Daczická seznámila přítomné s rozdělením pracovního plánu na krátkodobé, střednědobé a dlouhodobé. Krátkodobé- co nejdříve oprava chodníků po zimě, značky, výmoly v silnicích, střednědobé- zrychlení a dokončení plánu revitalizace sídliště, údržba a obnovení zeleně, dětské zahrady u školky, skluzavky , prolézačky, kolotoče, nově vybudované chodníky, opravy většího charakteru, dlouhodobé- přestěhování Charity např.do městského domu u nádraží (proti hospodě Na Růžku), obnova školky, rekonstrukce hřiště Průmyslovák, inline dráha, sportovní prvky pro děti, zóna pro matky s dětmi, nová parkoviště.
Závěr osadního výboru: Osadní výbor Hlouška žádá městské zastupitelstvo o dokončení návrhu plánů revitalizace sídliště Hlouška, přemístění Charity ze školky Trebišovská, obnovu funkce školky a rekonstrukci hřiště Průmyslovák.

4. Vytvoření nového osadního výboru Třešňovka – Ing.Daczická
Ing.Daczická informovala přítomné, že dle katastrálního dělení města patří do KÚ Hlouška také území nově budované čtvrti města Třešňovka, která bude mít velký počet obyvatel a rozdílné problémy, než sídliště Hlouška. Dle jednání s Ing.Kapičkou je možné vytvořit nový osadní výbor Třešňovka, který bude vymezen ulicemi. Členové osadního výboru, kteří bydlí v lokalitě Třešňovka souhlasili. Vymezení ulic spadající do nového osadního výboru bude probráno na příštím zasedání osadního výboru Hlouška.
Závěr osadního výboru: Osadní výbor Hlouška žádá městské zastupitelstvo o vytvoření nového osadního výboru Třešňovka, s jmenováním těchto členů, členové Ing.Beránek, V.Žáčková, R.Beránková, O.Knopp

5. Finanční podpora osadních výborů od města – Ing.Daczická
Ing.Daczická sdělila, že dle schválení zastupitelstva města, má každý osadní výbor možnost čerpat až 11 tis. ročně na podporu činnosti, dále účel a podmínky čerpání. Zúčastnění se většinou shodli využít tyto prostředky pro obyvatele sídliště, dětský den a td.

6. Jarní prohlídka sídliště Hlouška s p.Vepřkem Ing.Daczická
informovala, že domluvila s p.Vepřkem (majetkové odd.města), o možné společné prohlídce sídliště, pro určení a odstranění akutních závad na sídlišti. Členům výboru bude emailem poslán termín prohlídky. Z prohlídky bude učiněn zápis.

7. Na příští jednání osadního výboru pozvat Ing. arch.Kremlu a p.Vepřka z MÚ
Ing.Daczická navrhla, aby na další jednání osadního výboru byli pozvání Ing.,arch.Kremla, ve věci dokončení plánu revitalizace sídliště Hlouška, dále p.Vepřka, pro řešení akutních problémů, parkování, chodníků a silnic na sídlišti Hlouška.

8. Připomínky členů osadního výboru
Mgr.Formáčková – na sídlišti Šipší probíhá rekonstrukce pouličních světel, na sídlišti Hlouška zase nic, vše staré, dále poukázala na rozbitý kontejner u domu č.p.592, ničení laviček bezdomovci u haly Bios, navrhla odstranit tyto lavičky a větší kontrola sídliště městskou policii.
Mgr.,Bc.Doušová – na sídlišti Šipší probíhá rekonstrukce z dotací z minulosti již uzavřených a pro město drahé, městská policie má nedostatek policistů.
J.Plecitý – zmínil osobní zkušenost s bezdomovci a rómskou menšinou při ničení skluzavky v zahradě u bývalé školky Trebišovská, uklízí odpadky po lidech na hřišti Průmyslovák
I.Němcová – když je zavřený sběrný dvůr, lidé odkládají vše k prvním kontejnerům, což je u jejich paneláku –bytový dům Masarykova 579 a 578, žádá řešení.
I.Němcová – žádá o poskytnutí informace o tom, jak vysoký je příspěvek do rozpočtu KH za osoby žijící v lokalitě sídliště Hlouška a zároveň kolik financí bylo v uplynulých 15-ti letech do této lokality investováno.
Ing.Kropáček – do sídliště Hlouška nejsou investovány žádné finance, vše jen do sídliště Šipší.
Ing. Kropáček – žádá, aby i sídliště Hlouška bylo obsluhováno linkou MHD, která zajíždí do centra M.Králik – spoluobčané si stěžují na volně pobíhající psy na sídlišti Hlouška, bez vodítka a košíku, je potřeba větší kontroly od městské policie.

9. Různé
J.Salák – České dráhy skladují materiál na městském pozemku, reklamní letáky jim někdo stále pohazuje před dům č.p.551, také uklízel na hřišti Průmyslovák

Ve 20 hodin ukončila předsedkyně Ing.Kateřina Daczická jednání.

3) Připomínky, dotazy, návrhy k projednání v Zastupitelstvu :
Osadní výbor Hlouška žádá městské zastupitelstvo o dokončení návrhu plánů revitalizace sídliště Hlouška, přemístění Charity ze školky Trebišovská, obnovu funkce školky a rekonstrukci hřiště Průmyslovák.

Osadní výbor Hlouška žádá městské zastupitelstvo o vytvoření nového osadního výboru Třešňovka, s jmenováním těchto členů, členové Ing.Beránek, V.Žáčková, R.Beránková, O.Knopp

Zapsal: Michal Králik
Elektronicky ověřil: Ing.Kateřina Daczická
Soubor na stažení (formát PDF)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *